انگلیس محدودیت های بیشتر علیه صادرات تسلیحات به تل آویو را رد نکرد

نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل گفت کشورش ممکن است تدابیر بیشتری علیه صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی به منظور مجازات این رژیم در واکنش به جنگ غزه وضع کند.

به گزارش ایسنا، «باربارا وودوارد» نماینده دائم بریتانیا در سازمان ملل در گفت وگو با خبرنگاران با این پرسش مواجه شد که آیا لندن ممکن است تعلیقی که علیه مجوزهای صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی اعمال کرده، تمدید کند یا خیر.

به نوشته وبگاه «میدل ایست مانیتور» این دیپلمات انگلیسی در پاسخ به این پرسش گفت لندن در راستای ممنوعیت صادرات تسلیحات خود علیه رژیم صهیونیستی تاکنون حدود 30 مجوز صادرات تسلیحات را معلق کرده در حالی که مجموعا حدود 350 مورد از این مجوزها وجود دارند و ممکن است تدابیر بیشتری را در این راستا در نظر بگیرد.

او اضافه کرد: «ما هنوز تدبیر جدیدی را در نظر نداریم اما مطمئنا چنین کاری را مردود ندانسته ایم.»

پیشتر اوایل ماه سپتامبر «دیوید لمی» وزیر امور خارجه بریتانیا اعلام کرد کشورش بعد از بازبینی هایی، تصمیم به معلق کردن 30 مورد از مجوزهای خود برای صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی گرفته است.

او گفته بود: «این تصمیم به معنی اعمال یک ممنوعیت سراسری یا یک تحریم تسلیحاتی نیست.»

وزارت تجارت بریتانیا در ماه ژوئن اعلام کرده بود این کشور از زمان عملیات طوفان الاقصی و شروع جنگ غزه در هفتم اکتبر 2023 تا آن زمان، 108 مجوز صادرات تسلیحات به تل آویو را صادر کرده است. این در حالی است که داده های مربوط به قبل از اعلامیه اخیر دیوید لمی نشان دادند که انگلیس بیش از 300 مجوز فعال صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی داشته است.

وودوارد گفت: «بریتانیا یک برنامه به دقت تحت نظارت و شفاف را در قبال صادرات تسلیحات به اسرائیل دارد.»

او در ماه سپتامبر بعد از آنکه لندن حدود 30 مجوز صادرات تسلیحات به سرزمین های اشغالی را معلق کرد گفت این رژیم در پاسخ به این حرکت جنجال به پا کرده است.

وودوارد اضافه کرد: «واضح است که اقدامات بیشتری را در نظر داریم اما هم اکنون تحریم تسلیحاتی اعمال نکرده ایم بلکه صرفا صادرات تسلیحات خود به اسرائیل را به صورت دوجانبه کاهش داده ایم.»

این دیپلمات ارشد انگلیسی تاکید کرد وضعیت انسانی در نوار غزه «حقیقتا حیرت آور» است و بریتانیا در حال افزایش بودجه برای کمک به این باریکه است. وی خاطر نشان کرد: «تمهیداتی که برای معلق ساختن صادرات تسلیحات به اسرائیل اتخاذ کردیم بخشی از طرح کلی تر ما برای افزایش کمک های بشردوستانه است.»

او با اشاره به اینکه دیوید لمی مذاکراتی را با ارشدترین مقام های صهیونیست درباره اهمیت ورود کمک های بشردوستانه به غزه انجام داده، بیان کرد: «بهانه ای دیگر برای اجازه ندادن به ورود کمک ها به غزه وجود ندارد. موضعی که ما درباره اهمیت انجام این کار و سپس برقراری آتش بس، آزاد ساختن گروگان ها (اسرای صهیونیست نزد حماس) و یافتن یک فضای سیاسی اتخاذ کرده ایم، بسیار قاطع است.»

به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، بریتانیا بر خلاف آمریکا تسلیحات را به صورت مستقیم در اختیار رژیم صهیونیستی قرار نمی دهد بلکه به شرکت های تسلیحات سازی بریتانیایی مجوز صادرات برای فروش تسلیحات به این رژیم را صادر می کند.

انتهای پیام

نظرات

captcha